Bygga padelbana

BYGGA PADELBANA

Ska du bygga padelbana? De senaste åren har padel blivit riktigt populärt, kanske för att nästan alla kan spela oavsett tidigare erfarenhet. Underlaget av konstgräs, även kallat padelgräs och krullgräs fyllt med sand gör sporten populär då skaderisken bland annat är mindre än i andra racketsporter. För padel är en racketsport som påminner om en blandning mellan tennis, badminton och squasch.

Underlag till padelbana

En dubbelplan är ca 10×20 meter och omges av väggar, en singelplan är smalare och har måtten 6×20 meter. Det är populärt att bygga padelbanor utomhus såväl som inomhus, men underlaget bör väljas därefter.

Sand till padelbanor

Brogårdsand erbjuder och levererar sand till padelbanor. Sanden används som stabiliserande infill av mattan. Här hittar du frågor och svar angående mattor och sand till padelbanor.

Runt padelbanan

Intill en padelplan behövs kanske också vackra gångar och funktionella parkeringsplatser till utövare och besökare. För mer information hänvisar vi dig till Park & Trädgård där du kan läsa mer om vår tvättade natursingel för just detta ändamål.