Padel

Sand till padel

Brogårdsand erbjuder och levererar sand till padel. De senaste åren har padel blivit riktigt populärt, kanske för att nästan alla kan spela oavsett tidigare erfarenhet. Underlaget av konstgräs, även kallat padelgräs och krullgräs fyllt med sand gör sporten populär då skaderisken bland annat är mindre än i andra racketsporter. För padel är en racketsport som påminner om en blandning mellan tennis, badminton och squasch.

En dubbelplan är ca 10×20 meter och omges av väggar, en singelplan är smalare och har måtten 6×20 meter. Sanden används som stabiliserande infill av mattan. Underlag till padelbanor kan bestå av vanligt konstgräs eller krullgräs vilket kan påverka både livslängd samt sandåtgång.

Padelsand

Det är viktigt att välja sand av rätt kvalitet när man bygger en padelbana. Detta för att den ska få en lång livslängd och fungera optimalt på planen. Vi erbjuder tvättad och sorterad natursand 30KT-sand och 45KT-sand till padelbanor. Sanden är optimal på grund av dess renhet, kornfördelning samt naturliga rundhet.

Hur mycket sand behöver man till en padelbana?

Padelbanor uppförs med olika typer av konstgräs och olika gräs behöver olika mycket sand. Hur mycket sand som behövs kan också skilja beroende på om underlaget är utomhus eller inomhus. Till en plan som är 10×20 meter inomhus behöver man ca 7,5 – 15 kg/m2 (dvs 1,5-3 ton sand) beroende på grässort.

Natursingel

Intill en padelplan behövs kanske också vackra gångar och funktionella parkeringsplatser till utövare och besökare. För mer information hänvisar vi dig till Park & Trädgård där du kan läsa mer om vår tvättade natursingel för just detta ändamål.